Annons
Annons



Zucchinilasagne


Hej fina ni!

Ni verkar ju gilla när jag lägger upp recept, så det kommer jag försöka göra lite oftare! Jag har ju alltid fullt upp, och den lilla fritid jag har lägger jag helst inte på att stå i köket alltför länge. Men samtidigt älskar jag vällagad, bra mat gjord från grunden. Då passar recept som detta grymt bra!

Här har jag gjort en hälsosam form av lasagne, perfekt som både lunch och middag. Jag har bytt ut lasagneplattorna mot zucchini, och alla lager utav fet smält ost är utbytt mot KESO. Förstår ni vilken proteinrik och härlig lasagne ni får här! 

Enjoy! 

 

ZUCCHINILASAGNE MED KESO® COTTAGE CHEESE

4 portioner, 1 h 

Ingredienser

1 stor zucchini eller 2 mindre

1 gul lök

2 morötter

1 palsternacka

1 pkt krossade tomater

2 vitlöksklyftor

500 g nötfärs

500 g KESO® Cottage Cheese Naturell 4%

3 msk tomatpuré

1 tsk oregano

1 tsk basilika

1,5 msk sambal oelek

1 msk soja

olivolja

salt

peppar

Servering

timjan, ruccula, tomat

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skiva zucchinin tunt i långa strimmor med en osthyvel. Placera skivorna på en handduk och strö över salt. Varva med hushållspapper. Saltet suger ut vätskan ur Zucchinin. Låt stå tills monteringen av lasagnen.

3. Hacka lök, palsternacka och morot. Det går även bra att riva med den grövre sidan på ett rivjärn. Fräs de hackade grönsakerna i olivolja i en stekpanna tills de är glansiga. Lägg över grönsakerna på ett fat.

4. Pressa vitlök och bryn i stekpannan tillsammans med nötfärsen. Tillsätt grönsakerna när färsen har fått färg.

5. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, sambal oelek, soja, oregano och basilika. Låt puttra på svag värme i 15-20 min.

6. Smaka av med salt och peppar.

7. Smörj en ugnsfast form med olivolja.

8. Lägg ett lager zucchini i botten. Varva sedan köttfärssås, keso och zucchini. Placera ett lager zucchini på toppen och pensla med lite olivolja.

9. Gratinera i ugnen i 15-20 min eller tills lasagnen har fått en fin färg.

10. Servera med en sallad och garnera gärna med timjan.

 

 

I samarbete med Arla KESO® cottage cheese

TAGGAR
Kommentera | Translate
OM AMELIE

Amelie Håkansson brinner för träning och hälsa och kommer hjälpa CHICs läsare på vägen mot ett starkt och energifyllt liv. Här är det inga måsten eller någon ångest, bara endorfiner och glädje. Amelie är licensierad PT och kostrådgivare och är alltid på språng. Hon var tidigare en riktig partytjej, men bytte ut sina glittriga små partyfodral mot en garderob full av färgglada träningskläder och sneakers att springa mil i.



Arkiv



Annons




Annons

Laddar