Annons
AnnonsMin syn på cheat days


Ett ämne jag tycker är lite spännande är vad fitnessvärlden gärna kallar ”cheat days”. Det är helt enkelt en dag i veckan då du får trycka i dig precis vilken och hur mycket skit du vill. Godis, hamburgare, Ben & Jerrys med sprutgrädde med extra chokladsås med jordnötsmör och med smulade kakor.. Ja ni fattar.

4374d28d10047aed27cc6af18e621c65 Birthday+Waffles+made+with+coconut+flour Eierlikoer-Schicht-Dessert-7d8a8aaed3b1300165e900e4d8efe93c_fjt2013041151 final1 red-velvet-cookies-4

Jag förstår inte alls poängen med detta. Vad sägs om att äta gott, ordentligt lagad mat gjord av bra råvaror och hälsosamt veckan igenom? Självklart unna sig vad man gillar, men då i lagom mängder och när man känner för det. Inte att späka sig och förbjuda sig allt möjligt för att sedan en dag i veckan proppa i sig likt en bulimiker. Det enda jag kan tänka är att det måste leda till ett jättekonstigt förhållande till mat?? Och dagen efter lär man ju ligga uppsvullen med sjukt ont i magen efter att ha chockat kroppen på det sättet.

Jag älskar härliga rawbars, smoothies och hemmagjorda scones. Självklart kan man äta en hamnburgare när man går ut och käkar lunch med kollegorna. Men gör då det, trots att det är en tisdag. Istället för att äta TRE, bara för att det är din cheat day och du vet att det är din enda ”chans” för veckan.

Hur ser ni på cheat days eller cheat meal? Är detta något ni använder er av och tycker funkar för er?

TAGGAR
Kommentera | Translate
OM AMELIE

Amelie Håkansson brinner för träning och hälsa och kommer hjälpa CHICs läsare på vägen mot ett starkt och energifyllt liv. Här är det inga måsten eller någon ångest, bara endorfiner och glädje. Amelie är licensierad PT och kostrådgivare och är alltid på språng. Hon var tidigare en riktig partytjej, men bytte ut sina glittriga små partyfodral mot en garderob full av färgglada träningskläder och sneakers att springa mil i.ArkivAnnons
Annons

Laddar