Annons
AnnonsLÄSARFRÅGA; TRÄNA NÄR MAN ÄR SJUK?


Jag älskar ju verkligen när ni ställer frågor! Fortsätt med det, jag svarar så gärna :} Här svarar jag på en fråga jag fick från Filippa.

Fruit salad

 

FRÅGA:

Hur tänker du kring träning vid halsont, halskli och förkylning? Sedan i höst har jag fått ett flertal förkylningar vilket helt förstör min träning! När man läser på internet står det att man absolut inte ska träna med halsont. Kan man inte göra någon typ av träning? Är så trött på detta, att växla mellan att kunna träna i några veckor för att sedan få en förkylning i halsen i några veckor. Hur tänker du?

SVAR:

Först och främst tycker jag att du ska besöka en läkare och kika på om du har någon brist på något i kroppen. Förkylningar som avlöser varandra på det sättet tyder på ett försämrat immunförsvar. Det är vanligt att man har någon form av brist på något, så att kolla upp eventuell näringsbrist men också att se över kosten i allmänhet är mina två första tips. Var noga med att få i dig alla de olika formerna av vitaminer, tillräckligt med järn osv.

Jag skulle inte rekommendera att träna med en infektion i kroppen. Det kan i vissa fall vara rent livsfarligt. Viktigare då är att försöka komma till rätta med vad som ligger bakom själva problemet, dvs att du blir sjuk lätt/ofta. Låt den vila, köp bra vitaminer och kosttillskott så du verkligen är säker på att du får i dig allt du behöver. Se också till att du sover de timmar du behöver.

Det viktigaste är att inte få upp pulsen då du har förkylningskänslor, dvs kör ingen hård form av konditionsträning eller lyft väldigt tungt. Jag tycker att du kan ta promenader och röra på dig på så sätt, men tills du är frisk och kommit tillrätta med förkylningarna och halsont ska du inte fresta på kroppen mer. Följer du mina tidigare råd är jag säker på att du ganska snart är på banan, och att kroppen kommer börja hämta sig väldigt fort. Kroppen har en fantastisk förmåga att återhämta och reparera sig :} Ta hand om dig, kram!

TAGGAR
Kommentera | Translate
OM AMELIE

Amelie Håkansson brinner för träning och hälsa och kommer hjälpa CHICs läsare på vägen mot ett starkt och energifyllt liv. Här är det inga måsten eller någon ångest, bara endorfiner och glädje. Amelie är licensierad PT och kostrådgivare och är alltid på språng. Hon var tidigare en riktig partytjej, men bytte ut sina glittriga små partyfodral mot en garderob full av färgglada träningskläder och sneakers att springa mil i.ArkivAnnons
Annons

Laddar